fbpx

Rustskader og sandblåsing

Det finnes dessverre mange misforståelser når det gjelder rustskader. En av de er at man bare må hindre at det kommer luft til, så stopper det å ruste. I utgangspunktet kan dette høres fornuftig ut, men vi mener at på bil fungerer det heller dårlig. Husk at 1mm stål kan vokse til 10mm når det ruster. Denne overflaten av rust inneholder forurensninger, salt fra sist vinter og ikke minst luft. Derfor må rustangrep fjernes før det påføres Tectyl. Ofte er den beste og mest effektive måte å sandblåse bort rust. Da blir stålet som er skadet fjernet og det påføres en grunning før Tectyl.

Rustskader på bil

Rust som må fjernes

Ofte kan det være nødvendig å sandblåse for å sikre godt resultat. Når det først har kommet rust, så kan vi fjerne den. Det hjelper mye på levetiden til bilen, men det optimale er å unngå at det kommer rust. Å ta første behandling så tidlig som mulig er som regel det beste. I tillegg til Autolink i Drammen tar de fleste verkstedene våre importbehandling. At vi også kan tilby Tectyl behandling ved import gir oss ett tett og godt samarbeid med bilimportører og bilprodusenter.

Tectyl Norge holder akkurat nå på med tester for å komme frem til den optimale grunningen etter sandblåsing. Vi har kommet langt og endel tester er allerede kommet tilbake fra test i saltkammer i Nederland. Det blir også foretatt tester med å lage skrapeskade i antirustbehandlingen for å se resultatene det gir. Dette er spennende og vi gleder oss til endelige resulter er på plass. Disse testene er nyttig både for oss og resten av Skandinavia.

Sandblåsing av bil

Sandblåsing av bil

Tectylbehandlet bil

Tectyl behandlet bil

Tectyl Norge

Postboks 181
2021 Skedsmokorset

KONTAKT

LENKER

Innlogging for verksted

Nettstedet er produsert av www.fremmet.no